Kenya Alterf AME

RIZIKOVĚ NÁVYKOVÁ
100% výběrová káva z Keni. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.)

Podstupuješ riziku
že skočíš na tu intriku,
tak skvělá je naše Keňa,
že mohla by být tvoje žena!
200,00 Kč
Cena vč. 12 % DPH: 180 Kč
Prodejní cena bez DPH160,71 Kč

Dostupnost: skladem

Výrobce CopCoffee

Popis:

100% výběrová káva z Keni. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.)

země: Keňa
oblast: Kisii
farma: Kiyaka Farm
farmář: Edwin Nyaega
odrůda: Coffea arabica
druh: Batian, Ruiru 11, SL 28
metoda zpracování: naturální
chuť: sladká, ovocitá
profil: kiwi, červený grep, broskev

Návod na přípravu:

V60, CHEMEX
Osvědčil se nám recept inspirovaný šampionem baristů Tetsu Kasuyou. Používáme středně hrubou až hrubě mletou kávu. Na 20 g kávy použijeme celkem 300 ml vody (tedy poměrem 1:15 vypočítáme množství kávy a vody i pro menší v60). Papírový filtr propláchneme horkou vodou, teplota cca 94-95°C. V60 položíme na hrnek a toto celé na kuchyňskou váhu (chemex rovnou na váhu). Poté nasypeme kávu, zalijeme prvním dílem vody a postupně přiléváme po určitém čase pokaždé 60 ml vody. Schéma je jednoduché:
0:00 -> 60ml
0:30 -> +60ml
1:15 -> +60ml
2:00 -> +60ml
2:45 -> +60ml
3:30 -> hotovo!

Příprava je trochu delší než zmáčknutí tlačítka automatického kávovaru, výsledek ovšem stojí za to!

FRENCH PRESS
Používáme hrubě mletou kávu v poměru 8g na každých 100ml vody. Kávu v nádobě zaléváme horkou ale nikoliv vařící vodou (ideální teplota 94-95°C). Po zalití přiklopíme vrchním dílem (nestlačujeme), necháme 3-5 minut (nejlépe je čas ozkoušet podle chuťových preferencí. Delší doba = více kofeinu = více hořkosti) extrahovat, poté promícháme, stlačíme vrchním dílem se sítkem a celý obsah přelijeme do jiné nádoby. Ve french pressu kávu nikdy nenecháváme stát.

 
Zatím nikdo nepřidal hodnocení tohoto produktu. Přihlaste se a buďte první, kdo se podělí o svůj názor!